19 ℃

Overheid investeert drie miljoen in Nieuwspaal

De overheid zal in de komende maanden voor een fors bedrag adverteren op nieuwssite Nieuwspaal. Beide partijen hebben daarover vanmiddag in Den Haag een overeenkomst ondertekend. Met de deal is in totaal zo’n drie miljoen euro gemoeid.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Monkey Business Images

Nieuwspaal ontving vanmorgen het Keurmerk Fatsoenlijke Media uit handen van Mr. Jacques Reijmelink van de Keuringscommissie Journalistieke Media. Na een uitgebreid onderzoek heeft de commissie besloten dat Nieuwspaal aan alle door de overheid gestelde criteria voor nieuwsmedia voldoet.

Nieuwspaal publiceert geen opruiende, kritische, tendentieuze, ongefundeerde of nodeloos kwetsende inhoud en al helemaal geen vrouwonvriendelijk commentaar. Tevens zal Nieuwspaal alle journalistieke artikelen vooraf ter goedkeuring aan de Keuringscommissie voorleggen. In ruil daarvoor investeert de overheid voor een flink bedrag in reclame op Nieuwspaal. Zo zijn in de komende tijd onder meer advertenties van de Belastingdienst het het Ministerie van Defensie te zien.

Hoi jongens, laat de laatste alinea maar weg. Vrouwonvriendelijk. En verander ook a.u.b. de foto. Het is best een lekker wijf hoor, maar doe toch maar een fotootje van twee zakenmannen die elkaar de hand schudden of zo. Groetjes, Jacques.

 
Deel dit artikel: