22 ℃

Overheid heeft vakantiegeld van horecaondernemers nog steeds niet uitbetaald

Foto: Dotshock / Shutterstock.com

Horecaondernemers wachten nog altijd op hun vakantiegeld van de overheid. “Onze noodsteun komt keurig elke maand binnen, maar waar blijft ons vakantiegeld?”, vragen de noodlijdende ondernemers zich af.

Ook horecaondernemers Ton Blees en Wiegert van Bijsterveldt voelen zich door de overheid in de steek gelaten. “De overheid betaalt netjes de noodsteun van de NOW-regeling, de TOZO-regeling en de TVL-regeling. Maar vakantiegeld zit er niet bij. We willen liever niet zelf ons geld verdienen, maar als het nog langer duurt, zullen we wel moeten”, moppert Blees.

Beide ondernemers hadden grote vakantieplannen, maar die zouden door de lakse houding van de overheid weleens niet door kunnen gaan. “Ik wil met mijn gezin naar New York en Ton heeft plannen voor een safari in Kenia. We willen nu eindelijk weleens gaan boeken, maar dat moet de overheid wel met centen over de brug komen”, zegt Wiegert.

“We hebben een heel stressvol jaar achter de rug, dus we zijn echt wel toe aan vakantie”, vult Ton aan. “Als de overheid nog langer wacht, hebben duizenden horecaondernemers straks een burn-out. En dan? Is daar al een regeling voor?”

 
Deel dit artikel: