23 ℃

Overheid geeft belangrijke mensen 10.000 euro bonus

Belangrijke mensen kunnen dit jaar rekenen op een extraatje van tienduizend euro. De bonus gaat naar bijvoorbeeld bankdirecteuren, politici en topambtenaren. De overheid wil zo laten zien wie belangrijk is en wie niet.

overheid-geeft-tienduizend-euro-aan-Belangrijke-Mensen“Tijdens de crisis was er buitensporige kritiek op de beloning van belangrijke mensen, terwijl zij de boel wel draaiende hielden”, legt directeur Frans van Deuteren van het Landelijk Economisch Platform uit. “Belangrijke mensen hebben steeds de uitkeringen van paupers moeten ophoesten. Nu het economisch weer wat beter gaat, is een bedankje op zijn plaats.”

Sommige belangrijke mensen noemen de bonus een lachertje. “Dat snap ik. Voor écht belangrijke mensen is € 10.000,- natuurlijk een schijntje. U moet het zien als een symbolisch bedrag, waarmee de overheid haar waardering wil tonen”, aldus Van Deuteren.

Gewone mensen ontvangen het extraatje niet. “Wie minder dan zestigduizend euro per jaar verdient, komt uiteraard niet voor de bonus in aanmerking”, zegt Van Deutekom. “Zo wil de overheid gewone mensen aansporen om eens wat harder te gaan werken, zodat ze óók belangrijk worden.”

 
Deel dit artikel: