22 ℃

Overheid bepaalt of u zwanger mag worden

De overheid gaat bepalen of u een kind mag krijgen. Moeders die niet in staat zijn om hun kinderen op te voeden, moeten verplicht anticonceptie gebruiken. De overheid wil dat mensen met een kinderwens eerst toestemming vragen.

babyvergunningHulpverleners in Rotterdam worden vaak geconfronteerd met ouders die niet in staat zijn om hun kind fatsoenlijk op te voeden. Daarom wil de overheid anticonceptie voor bepaalde mensen verplichten. Dat meldt het AD.

“Het kan niet zo zijn dat iedereen zomaar een kind mag krijgen”, zegt pedagoog Gerard Zilver. “Sommige mensen zijn helaas ongeschikt om een kind op te voeden. Denk aan ouders die moeten rondkomen van een minimum inkomen, of zelfs werkloos zijn. Er zijn schrijnende gevallen bekend van kinderen die moeten opgroeien in rijtjeshuizen. Dat moeten we niet willen.”

Verplichte anticonceptie is omstreden, maar de overheid stelt de belangen van het kind voorop. “Soms zie ik moeders met tatoeages, een beperkt IQ en zeer asociaal gedrag. Ja, noem het maar tokkies”, zucht Zilver. “Als overheid moet je dan durven zeggen: mevrouw, het is beter als u zich niet voortplant.”

 
Deel dit artikel: