23 ℃

Overblijfselen oudste V&D-medewerkster gevonden

Curatoren hebben de overblijfselen gevonden van vermoedelijk de oudste medewerkster van V&D. De medewerkster werd gevonden bij het leegruimen van de vestiging in Meppel. Haar lichaam lag al tientallen jaren achter de pannensets.

Volgens curator Henk Eysseveldt gaat het om een unieke vondst. “Aan haar kleding kunnen we zien dat deze mevrouw ergens tussen 1887 en 1992 bij V&D werkzaam was”, aldus de curator. “Het warenhuis maakte in die tijd een ongekende groei door. Boeren kwamen van heinde en verre naar V&D om garnituren, saucijzenbroodjes en plakband te kopen. We vonden zelfs nog een schoolagenda uit 1981. Die lag al die tijd in de aanbiedingenbak.”

“De gevonden medewerkster had haar sjaaltje nog om. Het is moeilijk om vast te stellen hoe oud ze is geworden. Afgaand op de gemiddelde leeftijd van het personeel, moet ze een jaar of 62 zijn geweest”, aldus Eysseveldt. “Vergeleken met de rest van het personeel is ze verrassend goed geconserveerd. We gaan ons best doen om ander werk voor haar te vinden.”

 
Deel dit artikel: