16 ℃

Ouwehand niet bij Algemene Beschouwingen: “Partij voor de Dieren heeft al genoeg positieve aandacht gehad”

Ouwehand niet bij Algemene Beschouwingen: “Partij voor de Dieren heeft al genoeg positieve aandacht gehad”
Foto: YT CC

DEN HAAG - Partijleider Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren was vandaag niet aanwezig bij de Algemene Beschouwingen. Volgens Ouwehand is het helemaal niet nodig om haar partij nog meer op de kaart te zetten.

De Algemene Beschouwingen worden in politiek Den Haag het belangrijkste debat van het jaar genoemd. Zeker nu de verkiezingen voor de deur staan, is dit debat dé manier om jezelf en je partij extra in de spotlights te zetten. Ook is dit debat een van de weinige mogelijkheden voor oppositiepartijen om eigen plannen in het kabinetsbeleid te krijgen. Des te opmerkelijker was het dat Ouwehand vanochtend liet weten niet bij het debat aanwezig te zijn.

Volgens een officiële verklaring heeft Ouwehand het te druk om het partijcongres van haar partij voor te bereiden. Volgens Ouwehand is dat heel wat belangrijker dan Algemene Beschouwingen: “Het lijkt mij geen meerwaarde als ik mijn partij bij dit debat nog verder op de kaart zet met ideeën en voorstellen. De kiezer heeft de afgelopen weken al genoeg meegekregen van de positieve vibe rond onze partij.”

 
Deel dit artikel: