13 ℃

Ouwebesem nieuwe trainer bij PV Excelsior

Foto: Phovoir / Shutterstock.com

Hans Ouwebesem krijgt een half jaar de tijd om de prestaties van het team te verbeteren. Volgende week treedt hij in dienst als coach bij postduivenvereniging Excelsior.

Ouwebesem staat voor een zware opgave. De prestaties van het eerste duiventeam vielen in het afgelopen seizoen tegen. Na de vlucht Châteaudun – Klundert, waarbij het team slechts 14 punten scoorde, bungelt Excelsior onderaan in het klassement.

Ouwebesem is vastbesloten om Excelsior er weer bovenop te krijgen. “Er zijn voor de winterstop veel verschuivingen geweest binnen de ploeg. Sommige duiven vertrokken naar het buitenland, andere waren het niet eens met de koers van het team. Zoiets zorgt voor veel onrust. Aan mij de taak om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen”, zei hij in een persconferentie.

De kersverse coach verwacht vier weken nodig te hebben om het team te optimaliseren. “Alle opties liggen momenteel nog open”, aldus Ouwebesem. “In het afgelopen seizoen is er gevlogen met Columbia Major en Steady Wind in de achterste linie. Ik sluit niet uit dat zij volgende maand in de voorhoede vliegen.”

 
Deel dit artikel: