23 ℃
Wereldrecord:

Oudste kebabrol van Nederland draaide al een miljoen rondjes

Oudste kebabrol van Nederland draaide al een miljoen rondjes
Foto: Paolo Bona / Shutterstock.com

Het is feest bij kebabzaak Amir’s Place in Lelystad. Een kebabrol heeft maar liefst een miljoen rondjes gedraaid. Dat is een wereldrecord. Het aantal rondes loopt nog op, want de kebabrol hangt er nog steeds.

Eigenaar Amir Amrani is door het dolle heen. “Deze kebabrol hebben we opgehangen in oktober 2019. Toen was het nog niet mijn bedoeling om een record te breken hoor. De omzet was zó laag, dat de rol maandenlang bleef hangen. Daarna kwam er nog een horecalockdown en omdat mijn klanten ook daarna trouw wegbleven, heeft de rol inmiddels een miljoen rondjes op de teller.”

In de herfst van vorig jaar hing de kebabrol precies twee jaar. “Toen heb ik uitgezocht hoeveel rondjes nodig waren voor een wereldrecord”, vertelt Amir. “Het oude record stond op naam van een kebabverkoper in Jordanië. Zijn rol had ruim 900.000 rondjes gedraaid, maar dat kwam omdat niemand er meer naar omkeek. De eigenaar was overleden. Met een miljoen rondjes staat het record nu op mijn naam.”

Hoeveel rondjes er nog volgen? Amir heeft geen idee. “Ik hoop dat deze rol de twee miljoen rondjes haalt. Voor de komende jaren zit er nog genoeg vlees aan, maar het wordt wel steeds minder. Enerzijds door natuurlijke ontbinding, anderzijds omdat iemand een broodje kebab bestelt.”

 
Deel dit artikel: