23 ℃

Ouders vrezen dat kinderen door lerarentekort onopgevoed blijven

Ouders vrezen dat kinderen door lerarentekort onopgevoed blijven
Foto: Shurkin Son / Shutterstock.com

Het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs hebben nog steeds te maken met een groot tekort aan leraren. Hierdoor vragen steeds meer ouders zich af wie hun kinderen moet opvoeden. Moeder Daniëlle Bertems (30) is uit pure wanhoop zelf al begonnen om haar kinderen manieren bij te brengen.

“Het is schandalig hoeveel scholen tegenwoordig aan de ouders overlaten”, klaagt Daniëlle. “Mijn jongste zoon gaat al een jaar naar de basisschool, maar hij heeft nog steeds niet geleerd hoe hij zijn eigen reet moet afvegen. Dan denk ik: wat dóen ze op die scholen nou eigenlijk?”

Daniëlle is moeder van Jeffrey (7) en Dylan (5). Door het lerarentekort hebben beide kinderen een flinke ontwikkelingsachterstand. “Ze schreeuwen, eten met hun handen en luisteren niet naar me. Straks zijn ze klaar met de basisschool en hebben ze nog geen enkele opvoeding gehad”, moppert Daniëlle. “Het wordt tijd dat scholen eens hun verantwoordelijkheid nemen. Iemand zal mijn kinderen toch een opvoeding moeten geven. Maar als de school het niet doet, wie dan wel?”

 
Deel dit artikel: