14 ℃

Ouders: “Groep 8-musical vreselijk slecht”

Basisscholen hebben het schooljaar afgerond. In groep 8 gebeurde dat met een musical, als afsluiting van de basisschooltijd van de leerlingen die na de zomervakantie doorstromen naar de middelbare school. Volgens de meeste ouders was het niveau van zang en toneelspel ver beneden peil.

Foto: Flickr CC

Louise Westeneng geneerde zich dood tijdens het optreden van haar zoon. “Het was verschrikkelijk. Het spel was saai, de leerlingen dreunden gewoon emotieloos hun tekstje op. Mijn zoon zong solo, maar het was tenenkrommend. Ik was blij dat het donker was in de zaal, want ik voelde me steeds kleiner worden in mijn stoel.”

Juf Tanja weet hierover mee te praten. Ieder jaar moet zij als personeelslid komen kijken naar de eindmusical van haar basisschool. “Het is echt afzien”, vertelt ze. “Na 8 jaar onderwijs verwacht je dat ze iets kunnen, maar in feite kunnen ze niks. Ze spelen geestdodend en zingen stuk voor stuk vals. Ik ben blij dat ze van school af zijn.”

Moeder Elsa Versteeg is halverwege de musical opgestapt. “Er was gewoon geen reet aan. Die kinderen waren niet te verstaan, omdat ze stuk voor stuk mompelden. Mijn dochter stond als een zoutzak op het podium. Ik dacht: ik ga naar huis. Je wilt toch een statement maken.”

 
Deel dit artikel: