21 ℃

Ouders blijven kind voeden, ondanks de risico’s

Ouders blijven kind voeden, ondanks de risico’s
Foto: iStockPhoto - Getty Images / Chubykin Arkady / Shutterstock.com

Over voedsel is de laatste tijd veel te doen. Van voedsel word je immers veel te dik. Sommige ouders geven hun kind nog voedsel, anderen zijn er al mee gestopt. Wat is verstandig? Wij vroegen het aan voedingsdeskundige Elsbeth de Lange.

“Vroeger werd gezegd dat het verstandig is om eten te geven. Je kind zou er groot en sterk van worden. Die opvatting is al lang achterhaald. Inmiddels weten we dat voedsel veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken”, waarschuwt De Lange. “In voedsel zit soms een flink aantal bacteriën. Daarnaast kan voedsel suiker, verzadigde vetten of gluten bevatten. Dat wil je je kind niet aandoen.”

Maar wat als je kind om voedsel blijft zeuren? “Als ouder moet je consequent zijn. Vertel je kind duidelijk dat je van voedsel ziek of heel dik kunt worden. En nee is nee, ook als je kind zegt dat vriendjes wél te eten krijgen”, adviseert De Lange. “Ruim 75 procent van alle minderjarigen heeft al eens voedselvergiftiging gehad. Toch zijn er nog altijd ouders die hun kinderen blijven voeden. Ik vind dat onbegrijpelijk.”

 
Deel dit artikel: