23 ℃

Ouders blij met geboorte nieuwe Jezus

Foto: Africa Studio / Shutterstock.com

“Kijk zelf maar: dat neusje, dat haar, die wijze blik… dit ís ‘m gewoon!” Voor Tristan en Milou Verduin is er geen twijfel mogelijk. Hun zoon Stijn is de nieuwe Jezus. 

Direct na de geboorte had Milou al door dat Stijn een bijzonder kind is. “Hij huilde op een bijzondere manier. Ik zou het geen huilen willen noemen, maar zingen. De bevalling zelf verliep trouwens ongekend soepel. Toen dacht ik al: hé, hier wordt een messias geboren.”

Stijn is inmiddels vier maanden, maar nog niet officieel als nieuwe Jezus erkend. “Zoiets kost tijd. Vroeger kwam er gewoon een engel en dan was het geregeld. Nu zijn er allerlei ingewikkelde procedures”, zegt vader Tristan. “We moesten een heleboel formulieren invullen en opsturen naar Rome, samen met een kopie van zijn geboorteakte. Ja, nu is het dus afwachten. Eind volgende maand hopen we uitsluitsel te krijgen.”

Intussen probeert het Gelderse gezin de nieuwe Jezus zo normaal mogelijk op te voeden. “Stijn weet natuurlijk donders goed dat hij de messias is, maar hij is ook baby. Voor ons als ouders ligt er duidelijk een taak. Ook de Zoon van God zijn heeft af en toe een schone luier nodig.”

 
Deel dit artikel: