Ouderen: “Verhoog maximumsnelheid scootmobiel tot 100 km/u”

Ouderen: “Verhoog maximumsnelheid scootmobiel tot 100 km/u”
Foto: TasfotoNL / Pavel Lysenko / Shutterstock.com

Ouderen en mensen met mobiliteitsproblemen willen dat verkeersminister Harbers de maximumsnelheid van scootmobielen verhoogt tot 100 kilometer per uur. Nu is de snelheid van scootmobielen nog beperkt tot 45 kilometer per uur. Daardoor hebben scootmobielgebruikers soms moeite om mee te komen met het andere verkeer.

Scootmobielen zijn veruit de gevaarlijkste voertuigen, nog veel gevaarlijker dan de auto en de motor. Dat zei minister Harbers op vragen van het CDA. Veel ouderen zijn daarover niet verbaasd. Door de strenge snelheidsregels voor scootmobielen voelen ze zich vaak onveilig.

Hanny Ochtwouden (72) uit Gouda komt met haar scootmobiel regelmatig in gevaarlijke situaties. “Ik ga twee keer per week naar mijn dochter in Den Haag. Dat is een helse rit. Binnen de bebouwde kom gaat het nog wel, maar zodra ik op de A12 kom, merk ik dat mijn scootmobiel een veel te klein motortje heeft”, vertelt ze. “Ik geef vol gas, maar ik kan het overige verkeer niet bijbenen. Dan razen de auto’s om mij heen, luid toeterend ook nog. Alsof het aan mij ligt dat dat ding niet harder gaat dan 45.”

 
Deel dit artikel: