24 ℃

Ouderen boos over rollatorbelasting

De rollatorbelasting die volgende maand wordt ingevoerd zorgt voor veel ophef onder ouderen. Sommige ouderen vinden het tarief van 87 euro per maand veel te hoog. Toch is de belasting op rollators niet meer dan terecht, vindt het Landelijk Economisch Platform.

ouderen-boos-over-rollatorbelasting“De overheid moet voor mensen die slecht ter been zijn allerlei aanpassingen doen”, legt directeur Frans van Deuteren van het Landelijk Economisch Platform uit. “Drempels moeten worden weggehaald, stoepjes moeten worden verlaagd, noem maar op. Daarnaast zorgen rollators voor extra slijtage van de openbare weg. Dat moet natuurlijk allemaal ergens van betaald worden.”

Mevrouw Kooistra (87) vreest dat ze door de rollatorbelasting aan huis gekluisterd raakt. “Ik moet rondkomen van mijn AOW. Daarvan kan ik de rollatorbelasting niet betalen”, zegt de bejaarde dame wanhopig.

Maar volgens Van Deuteren hoeft mevrouw Kooistra zich geen zorgen te maken. “Binnenshuis blijft het gebruik van de rollator gewoon gratis. Als mevrouw Kooistra gewoon thuisblijft, is er niets aan de hand. Trouwens, de rollatorbelasting wordt volgende maand pas ingevoerd. Gezien haar leeftijd is het nog maar de vraag of mevrouw Kooistra dat haalt.”

 
Deel dit artikel: