14 ℃
'Droom die uitkomt'

Oud-minister Jeroen Dijsselbloem dolblij met nieuwe baan als burgemeester van Eindhoven

Oud-minister Jeroen Dijsselbloem dolblij met nieuwe baan als burgemeester van Eindhoven
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe burgemeester van Eindhoven. “Het is een droom die uitkomt”, aldus de dolgelukkige Dijsselbloem.

“Toen ik nog minister was, heb ik veel van de wereld gezien. New York, Tokio, Buenos Aires, you name it. Maar geen enkele stad was vergelijkbaar met Eindhoven”, vertelt Dijsselbloem. “Steeds als ik naar Eindhoven vlieg en van bovenaf de skyline zie, dan krijg ik een gevoel wat met geen pen te beschrijven is. Mindblowing. Ze noemen Eindhoven niet voor niets ’the city that never sleeps’.”

Dijsselbloem is vooral trots op de wijk Lakerlopen: “Daar hebben we een Gamma langs het water. Uniek. Geen enkele andere stad heeft dat. En ik vind het heel leuk om op een mooie zomeravond met mijn vrouw te flaneren langs het Beatrixkanaal. En als ik dan, onder het genot van een frietje van cafetaria ’t Hofke, de zon zie ondergaan in de Karpendonkse Plas, dan ben ik intens gelukkig. ‘Eindhoven has ik all’, zeg ik weleens. Ik vind het een grote eer dat ik burgemeester mag zijn van deze stad. Het is de kroon op mijn carrière.”

 
Deel dit artikel: