14 ℃

Oud-Kamerlid Wybren van Haga doneert wachtgeld aan werkloze BVNL-leider

Oud-Kamerlid Wybren van Haga doneert wachtgeld aan werkloze BVNL-leider
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Na de ophef over zijn beslissing om tóch wachtgeld te incasseren, heeft oud-Kamerlid Wybren van Haga besloten om het geld te doneren aan een werkloze leider van zijn partij BVNL.

Van Haga uitte jarenlang felle kritiek op de wachtgeldregeling. Hij vond ‘iedere vorm van wachtgeld op kosten van de belastingbetaler misplaatst’. De verbazing was dan ook groot toen Van Haga zélf wachtgeld wilde pakken. “Achteraf bezien was dat niet handig”, geeft Van Haga toe, “daarom heb ik besloten om een goed doel te zoeken waar het geld naartoe kan.”

Van Haga zal het wachtgeld afstaan aan een werkloze partijleider van BVNL. “Helaas heeft deze partij bij de laatste verkiezingen geen zetels behaald. Dat betekent dat de leider van BVNL geen baan meer heeft. Toen ik dat hoorde, ben ik meteen in actie gekomen”, vertelt Van Haga. “Werkloosheid is een groot probleem in ons land. Ik heb altijd gezegd dat mensen die tegen hun wil werkloos zijn geworden, geholpen moeten worden. Dus nu dacht ik bij mezelf: ‘Kom op Wybren, put your money where your mouth is’.”

De werkloze BVNL-partijleider die door Van Haga geholpen gaat worden, kan rekenen op ruim zevenduizend euro per maand. “Ik hoop dat ik zijn ellende daarmee iets kan verzachten. Het is hem van harte gegund”, aldus Van Haga.

Door zijn wachtgeld te doneren aan de werkloze BVNL-partijleider wil Van Haga laten zien dat hij ‘beslist niet zo’n immorele, hypocriete egoïst is als iedereen denkt’.

 
Deel dit artikel: