21 ℃
Theefeest barst los:

Oranjefans in Qatar massaal aan de thee na alcoholverbod FIFA

Oranjefans in Qatar massaal aan de thee na alcoholverbod FIFA
Foto: Marino Bocelli / ShotPrime Studio / Dimensi Design / Shutterstock.com

Oranjefans in Qatar lijken weinig moeite te hebben met het alcoholverbod dat door de FIFA is ingesteld. De Nederlandse fans zijn wild enthousiast aan de thee gegaan.

Oranjefan Thomas Houtpijn (41) neemt gulzig een slok van zijn kruidenthee. “Heeee, hooooo”, roept hij met zijn vriendengroep. “Dit is al mijn vijfde kop thee vandaag. Sterrenmunt, kennen jullie dat? Ik ga daar vreselijk hard op. Ik moet altijd even in de sfeer komen, maar na een paar bakken thee ga ik helemaal los.”

Ook supporter Ricardo Rijpstoker (23) staat hossend in de menigte met een warme kop thee. “Ik heb totaal geen moeite met dat alcoholverbod”, zegt hij. “Ik was toch al niet van plan om bier te gaan drinken. We zijn toch niet naar Qatar gekomen om te zuipen, of wel dan? We zijn hier in de eerste plaats om naar de wedstrijden te kijken. En met een kopje thee is dat net zo gezellig.”

Een van zijn maten trekt Ricardo aan zijn shirt. “Kom mee”, schreeuwt hij. “Hier om de hoek zit een kroeg waar ze wel zestig verschillende soorten thee hebben. Het wordt een latertje vanavond. Feestuuuh!”

 
Deel dit artikel: