23 ℃

Oranje met trein terug naar Nederland, waarschijnlijk rond half oktober thuis

Oranje met trein terug naar Nederland, waarschijnlijk rond half oktober thuis
Foto: Christian Bertrand / Tupungato / Shutterstock.com

DORTMUND - Het Nederlands Elftal gaat na de uitschakeling op het EK met de trein terug naar Nederland. Daarmee voldoet Oranje aan de wens van de UEFA om van het EK 2024 het meest groene kampioenschap ooit te maken. Dat de spelers en staf van Nederland daardoor pas half oktober weer thuis zijn, is volgens bondscoach Ronald Koeman een kleine prijs die wordt betaald voor een leefbare planeet.

Terwijl heel Oranje gisterenavond in het Westfalenstadion in Dortmund nog aan uithuilen was, werd achter de schermen al hard gewerkt om de terugreis van spelers en staf te organiseren. Aangezien de UEFA dit EK heeft uitgeroepen tot het meest groene ooit, gaat het hele Nederlandse met de trein terug naar huis. Medio oktober worden de spelers verwacht op station Eindhoven.

Bondscoach Koeman begrijpt de keuze voor de trein maar al te goed: “Ons vorige treinreisje voor dit EK werd helaas op het laatste moment afgelast, omdat er een vogel op de rails lag. Daardoor is onze klimaatmissie helaas in het water gevallen. Dat willen we deze keer voorkomen, dus gaan we nu met de trein via Sint-Petersburg, Boedapest en Boxmeer.”

Overigens is Koeman wel kritisch over het laatste stuk van de reis: “Als we straks na drie maanden reizen de planeet hebben gered, moeten we het stuk van Eindhoven naar Amsterdam alsnog vliegen. Daar zie ik heel erg tegenop.”

 
Deel dit artikel: