19 ℃

0-4: Oranje maakt krachtig statement tegen Rusland

Het Nederlands elftal heeft een krachtig signaal afgegeven aan de heersende macht in het Kremlin. Door de uitwedstrijd tegen Frankrijk collectief te boycotten (0-4) is de kans dat Nederland te zien is op het WK in Rusland nihil. “Dat zal Poetin leren”, aldus een tevreden Arjen Robben.

Foto: CP DC Press / Shutterstock.com

Robben vertelt dat hij samen met de ervaren spelers de koppen bij elkaar stak voor aanvang van de WK-kwalificatie. “Toen we hoorden dat het WK in Rusland zou zijn, hebben we besloten dat we daar niet met goed fatsoen kunnen gaan voetballen. Het land lapt alle mensenrechten compleet aan z’n communistische laars. Kijk alleen maar eens hoe zij omgaan met homo’s, dat is voor ons compleet onacceptabel.”

Middenvelder Kevin Strootman staat zijn teamgenoot bij: “Vandaag las ik weer dat Poetin hoogstpersoonlijk de verkiezingen in Amerika heeft beïnvloed. Dat kan ik niet goedkeuren. Daarom speel ik al tijden volkomen ruk en pakte ik in deze kwalificatiewedstrijd voor het oog van de complete wereld twee gele kaarten. Populair maak ik me er misschien niet mee, maar ik vind dat je je op moet offeren voor je principes.”

Strootman wijst er tot slot op dat ook het WK in Qatar (in 2022) hem niet kan bekoren. “In zo’n land moet je niet willen voetballen. Ik ga er de komende jaren alles aan doen om die boodschap in Oranje uit te dragen.”

 
Deel dit artikel: