14 ℃

Oranje in ‘coronapool’ Nations League

Foto: Piotr Piatrouski / Shutterstock.com

Een regelrechte aanslag. Zo noemt trainer Ronald Koeman de uitslag van de loting van de Nations League. Oranje moet op één voetbalveld staan met Italië, Polen en Bosnië-Herzegovina. Allemaal landen waarin relatief veel mensen besmet zijn met het coronavirus.

Italië geldt als de Europese brandhaard van het coronavirus. De eerste Europese patiënt die met het virus werd besmet kwam uit Italië. Inmiddels telt Italië al honderden coronapatiënten. En juist dat land moet het Nederlands Elftal de hand schudden in de groepsfase van de Nations League.

Zodra de uitslag van de loting bekend was trok trainer Ronald Koeman lijkbleek weg. “Dit is ons doodvonnis”, zei Koeman zacht. “Oranje is de laatste tijd toch al zwak, het coronavirus kan voor onze jongens de genadeklap zijn.”

Oranje wil voorafgaand aan de wedstrijd intensief werken aan het afweersysteem. “Als het gaat om onze gezondheid, dan is voetbal ineens niet meer zo belangrijk”, aldus Koeman. “Vitaminepillen slikken, verse sinaasappelsap drinken, dat waar het nu om draait.”

 
Deel dit artikel: