20 ℃

Optreden Rolling Stones in verpleeghuis De Bundert gaat niet door

Foto: August 0802 / JStone / Shutterstock.com

Het verrassingsoptreden van The Rolling Stones voor de ouderen in verpleeghuis De Bundert is afgelast. De veiligheidsregio Noord-Holland heeft het optreden verboden.

Ouderen mogen vanwege het coronavirus niet naar buiten en maar heel beperkt bezoek ontvangen. Veel muzikanten komen daarom naar bejaardenhuizen toe om de oudjes wat afleiding te geven. The Rolling Stones zouden vrijdag langskomen bij verpleeghuis De Bundert in Julianadorp, maar de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord steekt daar een stokje voor.

Het besluit werd genomen om te voorkomen dat ergens ’toeloopjes en drukte’ ontstaan. “Je kunt je voorstellen dat optredens in de openlucht veel publiek trekken, dat is de reden dat ze in z’n algemeenheid niet mogen”, zegt de veiligheidsregio.

Voor de bewoners van het verpleeghuis is het verbod een flinke domper. Ook The Rolling Stones zelf zijn teleurgesteld. “We hadden ons erg op het optreden in De Bundert verheugd”, zegt zanger Mick Jagger. “We treden al jaren op voor 80-plussers. En ook wij worden een dagje ouder. Daarom wilden we meteen kijken of De Bundert iets voor ons is.”

 
Deel dit artikel: