16 ℃

Oproep Famke Louise toch opgevolgd: steeds meer mensen zonder mondkapje

Foto: Matylda Laurence / Shutterstock.com / YT CC

Het heeft maanden geduurd, maar eindelijk lijken mensen gehoor te geven aan de oproep van Famke Louise om niet meer mee te doen aan de coronamaatregelen. 

In september 2020 plaatste zangeres/influencer Famke Louise een krachtig statement op Instagram: “Nee, ik houd mijn bek niet, ik doe niet meer mee aan alle coronamaatregelen”, met de hashtag #ikdoenietmeermee. Wat zij precies bedoelde, wist zij zelf niet goed te verwoorden. Het zorgde indertijd voor de nodige ophef. Toch lijken haar woorden nu aan te slaan onder de bevolking.

“Sinds enkele dagen zie je nog amper mensen met een mondkapje in de supermarkt. Ook groeperen mensen in kroegen, bij feesten en in restaurants. Horecapersoneel schenkt gewoon de hele avond door en van een avondklok lijkt al helemaal geen sprake meer. Dat geeft wel aan dat de boodschap van Famke Louise nu echt is aangekomen”, zegt socioloog Ferdinand Dusse.

Dat haar woorden eindelijk toch impact hebben, verbaast Famke Louise niet: ze heeft immers een voorbeeldfunctie: “Mensen hebben hun vrijheid nodig, weet je. Friedepiepel, weet je.”

 
Deel dit artikel: