18 ℃

Opluchting bij Songfestivalduo: liedje wordt instrumentaal

Opluchting bij Songfestivalduo: liedje wordt instrumentaal
YT CC

Een week voordat Dion Cooper en Mia Nicolai hun liedje ten gehore zouden brengen bij het Eurovisie Songfestival is een belangrijke beslissing genomen om de kansen van de Nederlandse inzending flink te vergroten. Het nummer Burning Daylight zal geheel instrumentaal worden uitgevoerd.

Aan alles is te zien dat bij het Songfestivalduo Dion Cooper en Mia Nicolai een grote last van de schouders is gevallen. In Liverpool staan ze ontspannen de pers te woord. Een lachende Dion laat weten dat de laatste aanpassing van het liedje absoluut spot-on is: “Burning Daylight omtoveren tot een instrumentaal nummer is een geniale zet geweest van onze producer. Alle lof aan dit muzikale genie met een heldere visie.”

Ook Mia is opgelucht: “Het is een ijzersterk nummer met een heerlijk arrangement. Het zou doodzonde zijn als we de sterke kanten van het nummer niet zouden benadrukken. De beslissing om het nummer instrumentaal uit te voeren is niet alleen bevrijdend voor ons, maar betekent ook dat Dion en ik de ruimte hebben om allerlei leuke pasjes en dansjes in te studeren. De zaal zal absoluut sidderen als wij met klompen en tulpen het podium onveilig gaan maken.”

 
Deel dit artikel: