Oplichters willen niet meer met keukenverkopers geassocieerd worden

Foto: Goodluz / Shutterstock.com

De oplichtersbranche wil niet meer in verband worden gebracht met malafide keukenverkopers. “Zo ga je niet met klanten om”, zeggen oplichters over de keukenverkopers.

De oplichters reageren op een onderzoek van de Consumentenbond, die concludeert dat keukenverkopers zeer opdringerig te werk gaan. Vooral de Mandemakers Groep springt er negatief tussenuit. Het bedrijf zou klanten zwaar onder druk zetten en boos worden als klanten niet direct willen kopen. Het probleem speelt al langer; drie jaar geleden werd een vrouwelijke klant zelfs mishandeld door een medewerker van Mandemakers.

Professionele oplichters zijn niet te spreken over de handelswijze van de keukenverkopers. “Met dit soort praktijken willen wij niets te maken hebben”, zegt woordvoerder Robert Sneppers namens de Nederlandse Vereniging van Erkende Oplichters (NVEO). “Wij willen mensen op een eerlijke manier oplichten. Daar past dit gedrag niet bij. Met dit soort walgelijke acties bezorgen keukenverkopers de hele oplichtersbranche een slechte naam.”

 
Deel dit artikel: