Opgelichte bejaarden dolblij met bloemetje

In de afgelopen maanden zijn in en rond Amsterdam tientallen bejaarden het slachtoffer geworden van oplichters. Deze kwamen aan de deur met een bos bloemen en lieten de ouderen een paar euro administratiekosten pinnen. Tijdens het pinnen werd de pas verwisseld en vervolgens werd de bankrekening van het slachtoffer geplunderd.

Foto: Halina Valiushka / Shutterstock.com

Mevrouw Barendrecht (86) is heel blij met haar bos bloemen. “Die jongens worden wel steeds klantvriendelijker. Vroeger werd je tegen de grond geslagen en namen ze je handtas mee. Nu handelen ze het netjes af aan de deur en je krijgt er nog wat voor terug ook.”

Ook meneer Verduijn (92) werd het slachtoffer van de bende. “Al ons spaargeld is weg. Mijn vrouw Ietje was erg overstuur, maar de bos bloemen fleurde haar weer helemaal op. Het is toch attent van de daders. En dat voor maar twee euro administratiekosten.”

Eén van de daders, die liever anoniem wil blijven, vertelt aan Nieuwspaal: “Je moet het zien als een stukje nazorg. Die mensen zijn immers het slachtoffer van een beroving, al gaat het heel humaan. Een bloemetje doet wonderen. Je wil toch dat de klant tevreden is.”