Op vakantie met een klein budget… in het Botlekgebied kan het nog!

Op vakantie met een klein budget… in het Botlekgebied kan het nog!
Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Door de inflatie wordt het dagelijks leven steeds duurder en blijft er weinig geld over voor de vakantie. Een verre reis zit er dus niet in, maar voor avontuurlijke vakantiegangers zijn er ook in eigen land nog genoeg mogelijkheden. Het Botlekgebied is nog niet zo toeristisch.

In het Botlekgebied kun je eindeloos wandelen en genieten van industriële vergezichten. Het gebied is ook bij uitstek geschikt voor avontuurlijke vakantiegangers die willen weten waar de benzine vandaan komt. Wist je dat de Botlek de enige plek in Nederland is waar nog natuurlijke olieraffinaderijen voorkomen?

Het Botlekgebied ligt op steenworp afstand van de Noordzee, maar hier hoef je niet bang te zijn voor volle stranden. Nog maar weinig toeristen hebben dit pareltje onder Rotterdam ontdekt. Het pittoreske dorpje Pernis is vlakbij. En als je er toch bent, is een dagtrip naar Koole Tankstorage Minerals natuurlijk een must!

Als je na een weekje Botlek uitgerust naar huis rijdt, weet je: ook ons eigen kikkerlandje heeft nog voldoende moois om te ontdekken. Volgende week bezoeken we de historische Zuiderzeewijk in Lelystad.

 
Deel dit artikel: