13 ℃

Op terras McDonald’s mag niet meer gerookt worden: “Gezondheid heeft bij ons altijd op één gestaan”

Op terras McDonald’s mag niet meer gerookt worden: “Gezondheid heeft bij ons altijd op één gestaan”
Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Fastfoodketen McDonald’s wordt het eerste restaurant in Nederland waar ook in de buitenruimten niet meer gerookt mag worden. Volgens de keten is het een logisch besluit, omdat gezondheid altijd voorop heeft gestaan bij McDonald’s.

Nog deze zomer wordt roken op de terrassen van alle vestigingen van McDonald’s verboden. Het restaurant wil dat iedereen op hun terrassen moet kunnen genieten van de maaltijd zonder rook in het gezicht te krijgen: “Als familierestaurant staat gezondheid bij ons voorop en roken past daar niet bij”, laat het bedrijf weten.

“Gezonde voeding staat al decennia lang op de eerste plaats bij de McDonald’s. Dit vind je bijvoorbeeld terug in onze burgers. Op elke burger zit een halve augurk en maar liefst vier snippers ui. En dan heb ik het nog niet eens over de halve centiliter tomatenketchup. Om de gezondheid een extra boost te geven, zitten er zelfs kruiden in onze frietsaus en een half dozijn sesamzaadjes op onze broodjes. Ongezond gedrag, zoals roken, past dus niet bij onze bedrijfscultuur.”

 
Deel dit artikel: