14 ℃

Oorlogstaalfabriek draait overuren door Trump

Uit de productielijn stroomt voortdurend gloeiendhete oorlogstaal. Sinds het aantreden van Donald Trump als president is de productie van oorlogstaal in Amerika meer dan verdubbeld. “Onze fabrieken kunnen het nauwelijks aan”, zegt productieleider Matt Jamis van oorlogstaalproducent Firefury Inc.

Foto: Branislavpudar / Shutterstock.com

Trump staat bekend als grootverbruiker van oorlogstaal. Alleen al in de afgelopen maand werd in de Verenigde Staten meer dan zeshonderd miljoen ton oorlogstaal geproduceerd, dat via Twitter uiteindelijk in Noord-Korea terechtkomt. “Het is de grootste hoeveelheid oorlogstaal sinds de jaren ’90, toen George Bush Sr. president was”, aldus Jamis.

Honderden Amerikanen zijn aan het werk bij de oorlogstaalproducent. “Elke dag spuit een verse lading oorlogstaal uit onze machines. Daarna proberen onze medewerkers het op tijd te laten afkoelen”, legt Jamis uit.

Jamis is blij met de groeiende markt voor oorlogstaal, omdat sinds het aantreden van Donald Trump de vraag naar andere producten is ingezakt. “Voorheen maakten we hier vredespijpen, maar Trump denkt dat dat een werkwoord is.”

 
Deel dit artikel: