16 ℃

Oorlog in Oekraïne gestopt wegens gebrek aan belangstelling

Oorlog in Oekraïne gestopt wegens gebrek aan belangstelling
Foto: Seeasign / Presslab / Shutterstock.com

ODESSA - Na ruim anderhalf jaar lijkt er een einde te zijn gekomen aan de oorlog in Oekraïne. Zowel het Russische als het Oekraïense leger lijkt de wapens te hebben neergelegd wegens gebrek aan belangstelling.

Aan het front bij Odessa maakt een Oekraïense militair rustig een praatje met een paar Russen. “Jullie zijn de enige journalisten die nog een beetje belangstelling tonen”, vertelt hij als we dichterbij komen. “Een paar weken geleden stonden we nog op de voorpagina’s van alle kranten. De hele westerse wereld leefde met ons mee. Nu kijkt iedereen alleen nog naar Israël. Dan ga je je dan toch afvragen: waar doe ik het eigenlijk nog voor?”, zegt hij.

De Russen knikken bevestigend: “Vorige maand was Oekraïne nog ontzettend hip. Het was een land dat je wilde hebben. Daar vocht je voor. Dat is nu bijna niet meer voor te stellen. Na bijna twee jaar Oekraïne willen de mensen weer een frisse, nieuwe oorlog.”

Een andere militair wijst in de richting van het front: “Vroeger stonden we daar met duizenden jongens te vechten. Nu komt er bijna niemand meer. Iedereen wil nu naar Midden-Oosten. Zelf wil ik graag bij Hezbollah.”

 
Deel dit artikel: