18 ℃
Slagveld nu vol:

Oorlog in Midden-Oosten bereikt maximum aantal deelnemers

Oorlog in Midden-Oosten bereikt maximum aantal deelnemers
Foto: Mohammad Bash / Shutterstock.com

BAGDAD - Nederland lijkt voorlopig geen kans meer te maken op een plekje in de oorlog in het Midden-Oosten. Nu ook Iran actief meevecht in de regio, is volgens de organisatie het maximale aantal deelnemers bereikt.

Syrië, Hamas, Hezbollah, Israël, de Houthi’s, Irak, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk doen al langer mee aan de strijd in het Midden-Oosten. Met de toetreding van Iran, dat in de afgelopen dagen doelen in Irak en Pakistan bombardeerde, is het maximale aantal deelnemers bereikt. Het spijt me, maar meer kunnen we er echt niet bij hebben”, zegt de Iraakse president Abdul Latif Rashid namens de deelnemende landen en groeperingen.

Irak is al jarenlang één van de gastlanden van de populaire oorlog. Volgens Rashid is het “uitgesloten” dat nog nieuwe strijdende partijen worden toegelaten: “Ik vind het vervelend om te moeten zeggen, maar vol is vol. Het is nu al moeilijk om al die jongens uit elkaar te houden.”

Toch is er hoop: als de Amerikaanse president Trump wordt herkozen is de kans groot dat de Verenigde Staten zich uit het Midden-Oosten zullen terugtrekken. Rashid: “Als Amerika plaatsmaakt, ontstaat er weer ruimte voor nieuwe partijen aan de oorlog willen meedoen. Maar op dit moment is er helaas sprake van een wachtlijst.”

 
Deel dit artikel: