23 ℃

Ook voordeel aan langere sluiting terrassen: “We kunnen onze pui nu voor de twintigste keer verven”

Foto: Fotosen55 / Africa Studio / Shutterstock.com

De terrassen mogen toch niet open op 21 april. Voor de meeste horecabedrijven een enorme tegenvaller, maar er zitten ook voordelen aan dit uitstel.

Zondag kwam het kabinet met een waarschuwing. De aangekondigde opening van de terrassen op 21 april wordt herzien. Het aantal coronabesmettingen is te hoog om voor die datum al versoepelingen aan te kondigen. Het kabinet verwacht dat de terrassen op z’n vroegst pas eind deze maand open kunnen. Een fikse tegenvaller voor de horeca, maar er zitten ook enkele voordelen aan.

John Matener, eigenaar van De Blauwe Bolhoed in Erp, kan dit extra weekje sluiting goed te gebruiken voor allerlei werkzaamheden rondom zijn eetcafé: “Het kabinetsbesluit geeft ons een hoop kansen. Zo kunnen we nu voor de twintigste keer in een jaar de pui verven en ook het laatste plukje onkruid tussen de tegels weghalen. Ook kunnen we de poten van de tafel nog eens aandraaien, de koffiekopjes nog meer oppoetsen, de glazen voor de honderdste keer poleren en de ramen voor de duizendste maal lappen. Daar was anders geen tijd voor geweest. Dus ja, eigenlijk komt het wel goed uit allemaal.”

 
Deel dit artikel: