13 ℃

Ook voedselbank gooit terrassen weer open

Foto: Lubo Ivanko / Shutterstock.com

Vanaf 1 juni worden de maatregelen ook bij de voedselbanken versoepeld. De terrassen gaan vanaf die datum beperkt weer open.

Vanwege de coronacrisis is het bij de voedselbanken juist extra druk. Bij de voedselbank in Kudelstaart groeide het aantal klanten zelfs met 30 procent. “We mogen inderdaad niet klagen”, zegt manager Riny Goossens. “De toestroom van klanten vindt al langer plaats, maar sinds de coronacrisis gaat het hard.”

Vanwege het coronavirus was de voedselbank in de afgelopen weken alleen open voor voedselpakketten en afhaalmaaltijden, maar vanaf volgende maand wil de voedselbank het terras weer openstellen. “Kijk, de horeca doet het ook, dus we moeten wel. Anders zijn we al die nieuwe klanten straks weer kwijt”, aldus Goossens.

Wel geldt voorlopig nog een beperking. Goossens legt uit: “Voor de veiligheid zetten we de tafeltjes verder uit elkaar en reserveren is verplicht. Grote gezelschappen kunnen we helaas nog niet ontvangen. Maar we zijn blij dat we weer open mogen voor mensen die hier een hapje willen eten.”

 
Deel dit artikel: