16 ℃

Ook Trump verbiedt nekklem na zware druk van Rob Jetten

Foto: A Katz / Shutterstock.com / Levien Willemse / Wiki Commons CC

D66-leider Rob Jetten heeft wederom een klinkende internationale overwinning binnengehaald. Zijn oproep van vorige week om de nekklem te verbieden heeft internationaal zoveel teweeggebracht dat de Amerikaanse president Trump niet anders kon dan de nekklem ook in zijn land verbieden.

Rob Jetten wil niet al te bescheiden zijn over dit grote succes: “Kijk, Donald Trump weet natuurlijk heel goed dat hij het uitermate serieus moet nemen als D66 iets agendeert. Dat komt toch neer op een laatste waarschuwing. Mijn oproep om de nekklem te verbieden heeft internationaal voor zoveel reuring gezorgd dat alle leiders van de westerse landen hierover in beraad gingen. En daardoor kon Trump niets anders doen dan luisteren naar mij, de leider van D66. Daar complimenteer ik mezelf en de partij mee.”

“Wat trouwens ook nog een leuk feitje is”, zo eindigt Jetten zijn verhaal, “is dat mijnheer Trump zei dat ik heel veel op Ken lijk. Je weet wel, van Barbie. Toen zei ik: ‘Yes we Ken’, haha. Snap je? ‘We Ken’. Dat was een grapje van mij. Nou ja, laat maar. Dat is ook verder niet belangrijk of zo.”

 
Deel dit artikel: