15 ℃

Ook treinverkeer had last van boerenprotest

Niet alleen het wegverkeer, maar ook het treinverkeer ondervond dinsdag hinder van het protest van boeren. Dat laat NS-topman Roger van Boxtel weten.

Foto: Christian Camus / Jacek Skrok / Shutterstock.com

“Op veel drukke trajecten, zoals Utrecht – Amsterdam en Lelystad – Amsterdam, reden de boeren met hun trekkers over het spoor”, aldus een geïrriteerde Van Boxtel. “Ik vraag me wel af waarom de boeren het lucht- en waterverkeer niet ook zijn gaan hinderen. Alleen maar omdat trekkers niet kunnen vliegen en niet over water kunnen? Actievoeren is prima, maar zorg er dan op zijn minst voor dat iederéén er last van heeft, zoals we dat bij de NS ook altijd doen.”

Volgens de deelnemende boer Harms ging het op het spoor slechts om ludieke acties: “Wij willen gewoon dat zoveel mogelijk mensen last van ons hebben”, begint boer Harms. “Tussen de stations Strielwouden Centrum en Strandheuvel-Noord hebben we onze kinderen op speelgoedtrekkers over het spoor laten rijden.”

“Ondanks het boerenprotest viel het met de vertragingen gelukkig wel mee”, aldus de topman van NS. “Op het hoogtepunt hadden we maar gemiddeld drie uur vertraging.”

 
Deel dit artikel: