19 ℃

Ook SGP maakt premierskandidaat bekend: “De Schepper van hemel en aarde”

Ook SGP maakt premierskandidaat bekend: “De Schepper van hemel en aarde”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Steeds meer partijen schuiven hun kandidaat naar voren als opvolger van Mark Rutte. Na een verhelderend gebed heeft de SGP besloten om wederom de Here God voor te dragen als voornaamste premierskandidaat. Daarmee heeft de partij al 105 jaar lang dezelfde kandidaat.

De mannenbroeders van de SGP hebben er een gebed aan gewijd, maar volgens partijleider Kees van der Staaij stond de uitkomst al zo goed als vast: “We hebben de Here gevraagd of we Hem in alle nederigheid mochten voordragen als onze premierkandidaat en aangezien er geen wolkbreuk uitbrak tijdens dit gebed, mogen we er vanuit gaan dat we Zijn zegen hebben.”

Van der Staaij denkt met deze keuze het verschil te kunnen maken tijdens de aankomende verkiezingen: “Met de keus van GroenLinks/PvdA voor Frans Timmermans zie je dat de campagne zal draaien om senioriteit. Vergeleken met God is Timmermans natuurlijk een broekie. En ook qua looks zijn wij in het voordeel. Want onze God heeft dan wellicht ook een baard, maar Hij lijkt op niet op een boze kabouter, denk ik.”

 
Deel dit artikel: