14 ℃

Ook Rotary Club vindt het jammer dat rijk en arm elkaar minder ontmoeten: “Maar arme sloebers zijn notoire wanbetalers”

Ook Rotary Club vindt het jammer dat rijk en arm elkaar minder ontmoeten: “Maar arme sloebers zijn notoire wanbetalers”
Foto: Elbud / LnP images / Shutterstock.com

HAALWIJNEN - De Rotary Club heeft gereageerd op een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) waarin staat dat rijke en arme Nederlanders elkaar steeds minder ontmoeten. De club steekt naar eigen zeggen de hand uit naar arme mensen, maar krijgt daar bitter weinig voor terug.

Woordvoerder Maybel ter Herwaenen van Overschier van de Rotary Club in Haalwijnen zegt geschokt te zijn over de conclusie van het SCP dat rijke en arme Nederlanders steeds minder met elkaar in contact komen. Ze hoopt dan ook dat arme Nederlanders dit rapport ter harte nemen: “Wij merken dat arme mensen zich bijna niet bij ons aanmelden. En als ze zich wel aanmelden, dan gedragen ze zich als wilde dieren.”

Maybel ter Hewaenen van Overschier geeft enkele hartverscheurende voorbeelden: “Wij merken bij de Rotary dat arme mensen de kloof met fatsoenlijke mensen niet willen of kunnen dichten. Ze blijven hun shaggies draaien, eten kreeft alsof het spareribs zijn en vragen tijdens onze borrelavonden om blikjes bier terwijl we de heerlijkste roseetjes uitserveren. En dan heb ik het nog niet eens over de wanbetalingen van die sloebers. Zelfs de miezerige 1100 euro die een lidmaatschap per jaar kost betalen ze niet op tijd. Kortom, zolang de paupers zich als neanderthalers blijven gedragen, zal de kloof met ontwikkelde mensen gigantisch blijven.”

 
Deel dit artikel: