29 ℃

Ook rockband De Vervallen Schuur haalt muziek van Spotify

Foto: Iaginzburg / Aleksei Gurko / Shutterstock.com

Rockband De Vervallen schuur heeft in navolging van Neil Young en Joni Mitchell ook hun muziek van Spotify gehaald. Hun demo met vijf nummers is hierdoor niet langer te horen via de streamingdienst.

Volgens Will Banting, de zanger van De Vervallen Schuur, is het geen lichtzinnige beslissing geweest om hun liedjes van Spotify af te halen, maar prevaleerden principes boven succes: “Wij zijn dan wel jongens van de gestampte pot, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij geen oog hebben voor zaken die zich op het niveau van de wereldpolitiek afspelen. En daarom hebben wij niet alleen besloten om onze laatste demo ‘Clear Chrystal in the Old Beef Barn’ van Spotify af te halen, maar tevens onze nieuwste demo er niet op te plaatsen.”

De beslissing van De Vervallen Schuur is een grote tegenvaller voor de fans van de band uit Borculo. Fan van het eerste uur Wilma Banting (62) staat het huilen dan ook nader dan het lachen: “Sinds de lancering van hun demo ‘Clear Crystal’ ben ik al een grote fan van de band. Ik keek er dan ook heel erg naar uit dat na zeven jaar eindelijk een nieuwe demo zou komen. Ik weet zeker dat dit de doorbraak zou worden voor de band en dat ze daardoor ook eens een keer ergens live zouden mogen spelen.”

Ook de 11-jarige Sander Banting en de 13-jarige Bettine Banting vinden het jammer dat ze De Schuur niet langer kunnen streamen: “We kregen van onze broer Will elke week een euro als we minimaal twee keer per dag via Spotify een liedje van zijn band zouden draaien. Deze bijverdienste wordt ons nu door de neus geboord door een opa en oma uit Canada die geen corona willen krijgen, of zoiets. Dat is toch stom?”

 
Deel dit artikel: