23 ℃

Ook pedicures weer open: “De betonscharen staan klaar”

Foto: Halfpoint / Edvard Nalbantjan / Dech St / Shutterstock.com

Mensen met contactberoepen mogen vanaf volgende week woensdag weer aan de slag. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt. De gevolgen voor pedicures zijn groot. Onwillige teennagels zijn na twaalf weken hard als beton. De vraag naar betonscharen is daardoor geëxplodeerd.

Marion te Velden is al vijftien jaar pedicure en zegt zich ernstige zorgen te maken over de staat van de teennagels van haar cliënten: “Volgende mag ik eindelijk weer aan het werk. Daar ben ik uiteraard heel blij mee, maar ik ben wel huiverig voor wat ik aantref. Veel van mijn cliënten komen normaal gesproken elke twee weken langs voor een behandeling. En zelfs dan is het soms al een slagveld. Kun je nagaan hoe het na drie maanden is.”

En dus heeft Marion, net als veel van haar collega’s, voorzorgsmaatregelen genomen: “Ik heb een heel bataljon aan scharen en tangen op voorraad, maar dat is ongetwijfeld niet goed genoeg na twaalf weken lockdown. Dus heb ik een paar betonscharen en professionele figuurzagen aangeschaft om het eerste grove werk te verrichten. Hopelijk valt er nog iets te redden, anders wordt het amputeren onder de knie.”

 
Deel dit artikel: