24 ℃

Ook op Mars vinden ze Elon Musk een eikel

Foto: Paopano / Shutterstock.com

Voor Elon Musk is de lancering van de SpaceX Crew Dragon een eerste stap naar zijn ultieme droom: de mensheid klaarstomen voor het koloniseren van Mars. Maar de marsmannetjes en -vrouwtjes zitten hier niet echt op te wachten: “Net als de meerderheid van de aardmensen vinden ook wij Elon Musk een omhooggevallen eikel.”

Na de lancering van de Crew Dragon zei Elon Musk door emoties overmand te zijn. “Ik heb hier maar liefst achttien jaar naartoe gewerkt en eindelijk heeft het zijn vruchten afgeworpen. Deze lancering is een eerste stap naar een beschaving op Mars en een multiplanetair leven.”

Maar op Mars zelf zijn ze wat minder enthousiast over de plannen van Elon Musk. President X/E-A-I van Mars spreekt zelfs van luchtfietserij: “Wij zijn allerminst onder de indruk van het feit dat Musk vanuit de aarde nu een raketje in de ruimte heeft geschoten en nu denkt dat hij Mars kon veroveren. Het is te vergelijken met een vierjarige kleuter die net zonder wieltjes heeft leren rijden en vervolgens verklaart dat hij nu ook wel klaar is om wereldkampioen te worden in de MotoGP. “

 
Deel dit artikel: