Krabben, vogels, kleine kreeftjes

Ook natuur geniet van Grand Prix in Zandvoort

Ook natuur geniet van Grand Prix in Zandvoort
Foto: Fabio Pagani / Aala Images / AVD / Shutterstock.com

ZANDVOORT - De meeste fans van Max Verstappen zullen alleen oog hebben voor hun idool. Maar wie beter kijkt, ziet dat er dit weekend nog veel meer moois rondkruipt op het circuit van Zandvoort. Volgens bioloog Alphons Droog is de Grand Prix een feest voor alle dieren die normaal ook in het gebied leven.

Een krab kruipt nieuwsgierig naar de Arie Luyendyk Bocht, aangetrokken door het geraas van de Formule 1-auto’s. “Krabben zijn van nature al heel nieuwsgierige diertjes. Ze willen dolgraag zien waar de herrie vandaan komt. En de krabben trekken weer meeuwen, kokkels en kleine kreeftjes aan. Zo krioelt het dit weekend van het leven op het circuit. Niet iedereen houdt van de Formule 1, maar voor de biodiversiteit is het een zegen”, aldus Droog.

Een grutto, bekend om zijn lange snavel, kraait van plezier als Max Verstappen met ruim 300 kilometer per uur voorbijraast. Trots laat de vogel zijn oranje verenpak zien. “De vogels vinden het prachtig, hoor”, lacht Droog. “Je moet niet vergeten dat in Zandvoort normaal geen ene rotflikker gebeurt. De stranddiertjes zijn blij dat er hier een keer wat te beleven is.”

 
Deel dit artikel: