16 ℃

Ook Kwekkeboom-vaccin goedgekeurd voor Nederlandse markt

Foto: Thekovtun / Shutterstock.com

Op social media is verontwaardiging ontstaan over het feit dat krokettenwagens gebruikt worden om vaccins rond te brengen. De verontwaardiging lijkt niet geheel terecht. Deze wagens blijken namelijk het nieuwe Kwekkeboom-vaccin te vervoeren.

Kwekkeboom staat voor veel mensen gelijk aan kroketten. Toch is dat slechts een klein deel van het assortiment van de Amsterdamse bakker. Naast kroketten verkoopt het bedrijf namelijk ook sauzen, gebak, saucijzenbroodjes en vaccins. En juist deze vaccins werden vandaag massaal rondgebracht in hun typische Kwekkeboomwagens.

Woordvoerder Patrick Ragoe begrijpt de commotie wel: “Sommige mensen hebben geen idee van onze farmaceutische dochtermaatschappij en denken waarschijnlijk dat er alleen kroketten worden vervoerd met onze wagens. Maar niets is minder waar. De wagens waarin vaccins worden vervoerd zijn compleet anders dan de wagens waarmee we kroketten vervoeren. Ik zou bijna zeggen: qua luxe zijn deze wagens compleet onvergelijkbaar. Dat moet ook wel, onze kroketten zijn immers ons bruine goud.”

 
Deel dit artikel: