20 ℃

Ook koning gedupeerd door hoge gasprijs: “Alle koninklijke zwembaden van 34 naar 33 graden”

Foto: Stelmakh Oxana / Shutterstock.com / RVD / Martijn Beekman

Ook koning Willem-Alexander is zwaar getroffen door de sterke stijging van de energieprijzen. Zo moet de temperatuur van het water in alle zwembaden van de koning een hele graad naar beneden.

De prijs van aardgas steeg in de afgelopen weken met maar liefst 60 procent. Volgens koningshuisverslaggever Klamidia Hemstring wordt het dagelijks leven van onze koning flink overhoopgegooid door de hoge energieprijzen: “De koning heeft te horen gekregen dat het water in al zijn zwembaden een graad kouder moet worden. Dat is natuurlijk een bittere pil. Al decennialang worden de koninklijke zwembaden verwarmd tot 34 graden. Dat aan die traditie een eind komt, heeft voor veel deining gezorgd binnen de koninklijke familie.”

Volgens Hemstring is de drastische ingreep nodig om de financiën van het koningshuis enigszins binnen de perken te houden: “Het budget van de koninklijke familie is niet onbeperkt. Dus dan ontkom je er niet aan om ook naar de 26 zwembaden in hun 7 huizen te kijken. Om toch nog een beetje aangenaam te kunnen badderen, heeft de koning besloten om twee keer per week naar zijn vakantiewoning in Griekenland te vliegen. Het zwembad heeft daar nog een lekkere temperatuur.”

 
Deel dit artikel: