Ook kangoeroe weer terug in Nederland

Foto: Frank Fichtmueller / Shutterstock.com

Het coronavirus zorgt voor lege snelwegen en uitgestorven binnensteden. Hierdoor krijgt de natuur steeds meer mogelijkheden om zich te herstellen. Na de wolf is nu ook de kangoeroe weer terug in Nederland.

Enkele jaren geleden was het groot nieuws: de wolf was gesignaleerd in Nederland. Een kleine overwinning van de natuur op de mensheid. Nu kan de vlag bij de natuurliefhebber helemaal uit, want het ondenkbare is gebeurd: ook de kangoeroe is weer terug in ons land. Wandelaars wisten het huppelende beestje op de Veluwe te fotograferen.

Aad van der Made van de stichting De Goeroekan kan zijn geluk niet op: “Wij pleiten al jaren voor het terugbrengen van de kangoeroe naar Nederland. Wij hebben een heel fokprogramma ontwikkeld om dit mogelijk te maken. Maar godzijdank is dit niet meer nodig. Na twee miljard jaar is de kangoeroe op natuurlijke wijze naar ons landje teruggekeerd.”

Op de vraag of de stichting nu wordt opgedoekt antwoordt Aad van der Made: “Nee, absoluut niet. Het kan nog jaren duren voor de oorspronkelijke wildstand in Nederland is hersteld. Nu gaan we ons hard maken voor de koala.”

 
Deel dit artikel: