17 ℃

Ook Kaag stapt op: “Haagse politiek is te elitair voor mij”

Ook Kaag stapt op: “Haagse politiek is te elitair voor mij”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Na Mark Rutte van de VVD stapt ook D66-leider Sigrid Kaag uit de politiek. “De Haagse politiek is mij te elitair. Daar voel ik me niet prettig bij. Ik ben meer een vrouw van het volk”, aldus Kaag.

Woensdagavond liet Kaag weten dat zij de Haagse politiek zal verlaten. “In de Kamer lopen allerlei politici rond met een ijskoude, hooghartige houding. Die arrogante kop van zo iemand als Caroline van der Plas bijvoorbeeld, daar heb ik mij in de afgelopen maanden ontzettend aan gestoord. Dan denk ik: ‘mens, jij hebt geen idee van wat er werkelijk onder de bevolking leeft'”, aldus Kaag.

“Dat bekakte gedoe, daar heb ik een bloedhekel aan”, zegt Kaag. “Ik ben iemand die liever wat dichter bij het volk staat, gewoon met haar poten in de klei. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”

“Ik heb me kapot geërgerd aan Kamerleden als Thierry Baudet, die voortdurend lopen te koketteren met hun literaire kennis en hun voorliefde voor klassieke muziek. Gatverdamme”, zegt Kaag met een vies gezicht. “Weet je wat ik wil? Gewoon op zaterdagavond onderuit op de bank naar SBS6 kijken, of in de buurtkroeg meelallen met Hazes. Misschien ben ik geen politicus, maar meer een gezelligheidsmens.”

 
Deel dit artikel: