Ook jagers welkom in dierentuin

Een dierentuin vlakbij de Belgische stad Roeselare heeft hobbyjagers uitgenodigd om een middagje te komen schieten. Door een uit de hand gelopen fokprogramma heeft de dierentuin te maken met een enorme overpopulatie. De hobbyjagers mogen helpen met het afmaken van de overtollige dieren.

ook-jagers-welkom-in-dierentuinReeën, zebra’s, maar ook pinguïns. In Dierenpark Roeselare zijn er inmiddels veel teveel. “In de jaren ’80 zijn we begonnen met een intensief fokprogramma, omdat bepaalde dieren toen met uitsterven werden bedreigd. Inmiddels is het fokprogramma helemaal uit de hand gelopen”, aldus een woordvoerder van de dierentuin. “Natuurlijk kunnen we de overtollige dieren gewoon een spuitje geven, maar we vinden het leuker om onze bezoekers zelf de dieren te laten afschieten. We maken er gewoon een gezellige middag van.”

Hobbyjagers zijn welkom op zaterdag 13 augustus. In totaal mogen 15 reeën, 20 wallaby’s, 42 pinguïns en 6 emoes worden afgeschoten. Voor wie de meeste dieren schiet, heeft de dierentuin een leuke verrassing in petto. Kinderen tot 12 jaar mogen alleen schieten onder begeleiding van een volwassene.

 
Deel dit artikel: