23 ℃

Vanaf nu ook hitte-alarm

Foto: Jan Kranendonk / Shutterstock.com

Vanaf woensdag stelt Rijkswaterstaat het zogenoemde hitteprotocol in werking. Het hitteprotocol komt bovenop de maatregelen die al gelden tegen corona.

Vanaf woensdag kan de temperatuur oplopen tot boven de 30 graden. Met het hitteprotocol en het coronaprotocol willen Rijkswaterstaat en het RIVM voorkomen dat er slachtoffers vallen.

De coronamaatregelen blijven naast het hitteprotocol bestaan. Drink voldoende, houd afstand, blijf uit de zon, draag een mondkapje, eet voldoende fruit, schud geen handen, houd ramen en deuren gesloten, smeer uw huid goed in, vermijd lichamelijk contact, drink met mate, laat geen vreemden binnen, pas op met (veel) zout, bel 112 alleen in noodgevallen, schud geen handen, gooi geen brandende peuken uit het raam, overleg met uw huisarts, let op uw kinderen, niet bellen of appen achter het stuur, vul uw zwembadje niet met drinkwater, gebruik desinfecterende handgel, controleer regelmatig uw bandenspanning, gooi oud frituurvet niet door de gootsteen, kijk goed uit bij het oversteken, recycle, ga alleen naar de supermarkt en laat nooit uw hond in de auto, zijn enkele van de adviezen. Voor de complete lijst kijkt u op de websites van Rijkswaterstaat en de Rijksoverheid.

 
Deel dit artikel: