22 ℃

Ook concertreeks ‘Metallica speelt Beethoven’ afgelast

Foto: Ra2 studio / Maj.l / Shutterstock.com

Door het coronavirus regent het afgelastingen in muziekland, maar voor de fanatieke fans van klassieke muziek zal de afgelasting van ‘Metallica speelt Beethoven’ toch het hardst aankomen.

Tweehonderdvijftig jaar na het overlijden van Beethoven zou het bekendste kamerorkest ter wereld alle belangrijke concertzalen aandoen voor hun eerbetoon aan de befaamde Duitse componist. Op 15 juni zou Metallica meerdere symfonieën van Beethoven spelen in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook dit kan dus geen doorgang vinden.

Franca ten Kottenkaate van Aeverdinge, de Nederlandse voorzitter van het lichtvoetige ensemble uit San Francisco, staat het huilen nader dan het lachen: “Wij verheugden ons enorm op het betoverende vioolspel van frontman James Hetfield en de vederlichte pianotoets van Kirk Hammett. Ook het virtuoze spel van de subtiele paukenist Lars Ulrich in combinatie met de genialiteit van Beethoven was iets waar iedereen van de fanclub enorm naar uitkeek.”

Voor Franca ten Kottenkaate van Aeverdinge is het nu maar te hopen dat het optreden van het strijkkwartet Iron Maiden in september van dit jaar wel gewoon doorgang kan vinden.

 
Deel dit artikel: