14 ℃

Ook CEO’s gaan staken: “Bonus moet meestijgen met de inflatie”

Ook CEO’s gaan staken: “Bonus moet meestijgen met de inflatie”
Foto: Phillip Minnis / Shutterstock.com

Na de stakingen bij de NS en in het streekvervoer, is het woensdag de beurt aan de CEO’s. De topmannen van diverse grote bedrijven gaan staken voor een betere bonusregeling. Ze willen dat de bonussen meestijgen met de inflatie.

Volgens vakbond FNV Topbestuurders is de actiebereidheid onder de CEO’s groot. “Sommige CEO’s hebben al twee jaar geen inflatiecorrectie gehad. Hun beloning is nog hetzelfde als twee jaar geleden, terwijl een bonus van bijvoorbeeld twee ton nu veel minder koopkracht oplevert. De CEO’s pikken het niet meer”, zegt woordvoerder Albert Mertels.

De actievoerende CEO’s eisen dat de Raden van Commissarissen met een betere bonusregeling komen: “De inflatie is momenteel zo’n 12 procent. Voor het behoud van onze koopkracht is het belangrijk dat de bonussen met de inflatie meestijgen.”

Onder meer in de bankenwereld, de industrie en de energiesector leggen verschillende CEO’s woensdag het werk neer. Door de staking kan in de boardrooms van de getroffen bedrijven de hele dag niet vergaderd worden.

 
Deel dit artikel: