16 ℃

Ook buurtgenoten, melkboer en schoonmaakster van Maurice Steijn voelen zich beschadigd door Pierre van Hooijdonk

Ook buurtgenoten, melkboer en schoonmaakster van Maurice Steijn voelen zich beschadigd door Pierre van Hooijdonk
Foto: Orange Pictures / A.Ivanov Football / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Als een olievlek breidt het zich uit. Niet alleen Maurice Steijn zelf en zijn familieleden voelen zich beschadigd door de opmerkingen van Pierre van Hooijdonk. Meerdere mensen trekken zich hetzelfde lot aan. Zo zijn er diverse buren, de melkboer in de wijk en de schoonmaakster die zich ernstig belemmerd voelen. Het is nog de vraag hoe Van Hooijdonk hen zal compenseren voor gemiste inkomsten en inperking van leefgeluk.

Afgelopen zondagavond werd Ajax-trainer Maurice Steijn door Pierre van Hooijdonk in het programma Studio Voetbal beschuldigd van ‘duistere dealtjes’. Na dreiging met een kort geding door Steijn trok Van Hooijdonk publiekelijk zijn beschuldigingen in en maakte zijn excuses. Steijn gaf later aan dat niet alleen hij, maar ook zijn familie zich beschadigd voelt. En daar blijft het niet bij.

“Al jarenlang kom ik bij de familie Steijn om deals te doen”, legt melkboer Frans uit. “De ene keer gaat het om korting op eieren bij een kilo kaas, de andere keer om een pak vla. Niet alleen meneer Steijn, maar iedereen kreeg dit aangeboden. Dat is mijn business. Maar ik kan het nu niet meer doen. Dus m’n handel is dood.”

De schoonmaakster van Steijn die verder anoniem wenst te blijven: “Ik kan niet anders dan stoppen. De schijn van duistere dealtjes kan straks weer in verband gebracht worden met witwassen en dan komen ze misschien bij mij uit. Dat kan ik er niet bij hebben. Ik heb wel een reputatie hoog te houden.”

 
Deel dit artikel: