23 ℃

Ook bordelen openen dinsdag weer hun terrassen

Foto: Indonesiaphotographer / Wut Moppie / Shutterstock.com

Duizenden horecabedrijven zeggen dat ze op dinsdag 2 maart hun terrassen openen. Ze vinden het oneerlijk dat winkels gedeeltelijk open mogen, maar de horeca niet. In navolging van de horeca gaan ook de bordelen hun terrassen weer openen.

Sekswerkers vinden dat ze oneerlijk behandeld worden. Volgens de branchevereniging ‘Aan De Eerste Mem’ is het pure willekeur dat de kappers weer aan de slag mogen, maar de bordelen niet. Voorzitter Ischa te Meijer spreekt zelfs van pure discriminatie: “Niemand kan ons uitleggen wat het verschil is tussen het knippen van haren of teennagels en het hebben van betaalde seks. En dat is ook niet zo verwonderlijk, want er is geen verschil. Het gaat om het aanbieden van een dienst voor geld.”

En dus gaan de bordelen net als de horeca op dinsdag 2 maart hun terrassen openen. Volgens Te Meijer zit er niets anders op: “Feitelijk gezien zijn bordelen gewoon horeca. Bij ons kun je ook een drankje drinken. Dat kan vanaf dinsdag dus in de buitenlucht. Voor slechts 100 euro krijg je een lekker glaasje sinas geserveerd door een dame die vervolgens een spannend uurtje met je doorbrengt. Alles uiteraard in de gezonde buitenlucht. Daar vliegen de virussen je echt niet van om de oren.”

 
Deel dit artikel: